Ул. Македония 99, Пловдив
Всеки ден от 7:30 - 21:30

Промоции

Паста

Млечни

Колбаси

Пакетирани

Здравословни

Напитки

Козметика

За дома

Промоции

Паста

Млечни

Колбаси

Пакетирани

Здравословни

Напитки

Козметика

За дома

EAN: 8054521403781 Код: 440068-1 Категория:

Вдъхновена от спящия в момента вулкан Везувий, който се извисява над Неапол и доминира в околността, пастата vesuvio е страхотна модерна форма на паста, която изглежда красива и държи сосове наистина добре.

Пастата Vesuvio е къса паста с по-голяма основа, постепенно спираловидно извиваща се към по-тънък връх. Някои хора също казват, че прилича на въртящ се връх!

Код: 440068-1

5,99лв.

  • Бърза доставка до вашата врата
  • Безплатна доставка над 89лв.
  • Гъвкавост към Вашите нужди

Паста VESUVIO от FUSILLERIA DI GRAGNANO

FUSILLERIA DI GRAGNANO Паста VESUVIO 500г. е необикновена паста, която имитира формата на известния вулкан Везувий, който се издига над Неапол и околните райони1. Тази паста е създадена от FUSILLERIA DI GRAGNANO, фамилна компания, която произвежда паста от Граняно от 1950 година2. Граняно е малко градче в Кампания, което е известно като столицата на пастата в Италия. Пастата от Граняно е призната за продукт с географско указание (ИГП) от Европейския съюз3.

FUSILLERIA DI GRAGNANO Паста VESUVIO 500г. е направена от 100% италианско дурум пшенично брашно от къса верига Апуло-Лукана2. Тестото се смесва само с чиста вода от древните извори на Граняно и се оформя бавно с бронзови матрици, които дават на пастата характерна храпавост и способност да задържа соса по-добре2. Пастата се суши на ниска температура в статични камери за до 55 часа, за да запази всички аромати и хранителни свойства. Резултатът е невероятна паста, която има уникален вкус и текстура.

За какви ястия е подходяща паста VESUVIO?

FUSILLERIA DI GRAGNANO Паста VESUVIO 500г. е подходяща за различни видове ястия, но особено за тези, които изискват гъст и кремообразен сос. Ето някои предложения за рецепти:

  • Паста Везувий със сирене и орехи: За тази рецепта ще ви трябват горгонзола, маскарпоне, пармиджано, орехи, масло и магданоз. Сварете пастата и я отцедете. Разтопете маслото в тиган и добавете горгонзолата и маскарпонето. Разбъркайте добре, докато не получите гладък сос. Прибавете пармиджаното и орехите. Сипете върху пастата и поръсете с нарязан магданоз.
  • Паста Везувий с бекон и грах: За тази рецепта ще ви трябват бекон, лук, чесън, зехтин, консервиран или замразен грах, бяло вино, сметана, черен пипер и пармиджано. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в зехтин. Добавете нарязания лук и чесъна и задушете до омекване. Добавете граха и виното и оставете да къкри за около 10 минути. Прибавете сметаната, черния пипер и пармиджаното и разбъркайте добре. Сипете върху сварената паста и разбъркайте.

Въпреки че не е антична традиционна форма на паста, пастата vesuvio се прави само от производители на паста в Кампания, особено Gragnano. Граняно се намира на около 30 километра югоизточно от Неапол. Това е може би най-известният южноиталиански град за производство на паста. Сушената паста от Gragnano се счита за една от най-добрите в Италия.

Всъщност, за да могат производителите на паста да нарекат продукта си „паста ди Граняно“, пастата трябва да бъде произведена в законно определен район в и около залива на Неапол и трябва да бъде направена чрез смесване на брашно от италианска твърда пшеница с бедна на калций вода от Монти Латари. Тестото се пресова през груби бронзови матрици и се суши при ниски температури на планински въздух.

Фузилерията на Граняно / FUSILLERIA DI GRAGNANO

Уважавайки голямата светска традиция на Gragnano, ние произвеждаме всеки ден, под зоркия поглед на нашия отличен производител на паста, Pasta di Gragnano IGP с най-високо качество. Избираме най-добрия грис от твърда пшеница, който се смесва само с прясна вода от много чистите – хилядолетни – източници на Gragnano, с много страст, грижа и умения.

Всеки наш формат се тегли бавно само с бронзови матрици, както учи историята, които придават изключителна грапавост на пастата; сушим само при ниска температура, в статични клетки, много бавно, за да подобрим допълнително отличното качество на над 30 формата на нашата продукция, уникални, вкусни, ароматни, с постоянен човешки контрол на всички етапи.

Ние сме авангардна фабрика за тестени изделия с важен производствен капацитет.

Причините за една необикновена паста

  • само 100% италиански грис от късата верига Appulo Lucana
  • много бавно сушене, при много ниска температура, в статични клетки до 3 дни
  • опит на 3 поколения семейство Pasta Makers
  • P.G.I. Сертификат за качество

История

Пет века история, много анекдоти и тайни, предавани от поколение на поколение, една-единствена голяма страст: бялото изкуство …. производството на Pasta di Gragnano!
Околният град на върха на хълма, точно на кръстопътя между Амалфи и Помпей, с изглед към залива на Соренто и Неапол, от 1500 г. по поречието на река „Вернотико“ в сърцето на необикновената „Долина на мелниците“. Повече от 30 малки сгради от туф, движени от единствената сила на водата от древните източници в Граняно. Мелниците все още функционират и днес, като мелят най-добрата селекция грис от твърда пшеница. От древната долина до главните улици се носи необикновен аромат. Фрезовото умение на майсторите от Gragnano ще може да трансформира знанията им в истинското бяло изкуство на Gragnano. В първите години на осемнадесети век започват да се раждат малки фабрики, първата компания за макарони! За много кратко време се появиха всички възможности за производство на най-добрите макарони в кралството, дори прославени от най-важните кралски семейства, всички искаха паста Gragnano. „Pastai“ di Gragnano, открит в древни тайни, предавани от родители, баби и дядовци, също се отличава в създаването на нови и вълнуващи форми.

Само в Граняно е възможно да има сухи ветрове от планините, смесени с влажните от морето. Създава перфектен микроклимат за изсушаване на пастата по възможно най-добрия начин; благодарение на характерната конструкция на сградите от осемнадесети век, ветровете бяха насочени по протежение на пътя, изсушавайки пастата, разстлана на пейките на открито, с нежна милувка.

През 1845 г. в Граняно има 110 фабрики за тестени изделия и „нашите макарони“ вече са световни лидери в износа. Междувременно фабриките за тестени изделия Gragnano се състезаваха помежду си в гордо показване на етикетите на многобройните златни медали, спечелени в международните състезания по онова време. Европа, Америка, Австралия, сега толкова известните „дървени щайги“ на Pasta di Gragnano бяха изпратени навсякъде!

След 500 години история Gragnano все още е Световната столица на пастата, лидерство, признато за изключителното и неподражаемо качество, също така защитено с важното признание за ЗГУ.

Време за варене

9 минути

Състав

Грис от твърда пшеница, вода от Граняно, Алергени: Съдържа ГЛУТЕН.
Може да съдържа СОЯ, СИНАП

Хранителна информация за 100гр.


Енергийна стойност – 1486 kJ/350 kcal
Мазнини 1 гр.- от които наситени мастни киселини 0,3 гр.; Въглехидрати 73 гр- от които захари 2,5 гр.;
Фибри 1 гр.; Белтъчини 13 гр.; Сол 0,005 гр.

Разфасовка

500г.

Произход

Италия